Home > Servicii oferite > Masaj terapeutic

  english version
Servicii oferite
Acupunctura bullet Diagnostic si tratament computerizat cu sistemul Quantum QXCI
 
Acupunctura bullet Iridodiagnostic cu
camera digitala
Acupunctura bullet Acupunctura
Acupunctura bullet Homeopatie
Acupunctura bullet Consultanta medicina generala
Acupunctura bullet Terapia florala Bach
Acupunctura bullet Mezoterapia durerii in boli reumatice
Acupunctura bullet Masaj terapeutic
Acupunctura bullet Terapie cu Bioptron
Acupunctura bullet Colorterapie
Acupunctura bullet Aromoterapie
Acupunctura bullet EKG
Acupunctura bullet Mezoterapia cosmetica cu remedii homeopate
Acupunctura bullet Tratamente complementare
Acupunctura bullet Laserpunctura
Acupunctura bullet Medicina europeana si traditionala chinezeasca

Masaj terapeutic

De multe ori ne doare spatele pentru ca am stat prea mult pe scaun la birou sau in fata calculatorului. V-ati intrebat vreodata de ce ducem plasele incarcate cu aceeasi mana si de ce purtam geanta pe umarul opus? Chiar si unele organe interne ne pot crea neplaceri daca stam prea mult intr-o anumita pozitie, de cele mai multe ori incorecta. Chiar si acum, cand scriu aceste randuri, coloana mea vertebrala sta curbata pentru ca nu pot (sau nu incerc destul) sa-mi corectez pozitia, iar dupa ceva timp simt chiar o durere surda.

Toate acestea pot fi explicate si prin asimetria oaselor coxale, ale bazinului, care, statistic vorbind, numai la doua persoane dintr-o mie sunt simetrice. Asimetria oaselor coxale provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale, ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua membre inferioare, la contractii musculare prelungite, poate duce la o uzura prematura a articulatiilor, la o circulatie sanguina deficitara.

O mare parte a bolilor isi au originea in distributia defectuoasa a greutatii la nivelul membrelor inferioare, in tulburarea starii musculaturii, a articulatiilor, a sistemului nervos si circulator.

Terapia coxala sau Yumeiho consta intr-o succesiune de actiuni manuale executate asupra corpului uman in scopul redobandirii simetriei functionale si ameliorarii starii de sanatate. Este compusa dintr-o tehnica speciala de masaj derivata din tehnicile chinezesti TUI - NA, din tehnici de manipulare osteo-articulare si din manevre de presopunctura. Yumeiho se bazeaza pe actiuni manuale asemanatoare masajului si cuprinde aproximativ 100 de manevre executate pe corpul pacientului.

Din multe puncte de vedere se aseamana cu terapia aplicata in osteopatie (care consta in aplicatii manuale la nivelul articulatiilor corpului), deosebirea constand in importanta acordata pozitiei oaselor bazinului si centrului de greutate a corpului uman. Prin aplicarea Terapiei Yumeiho s-au obtinut rezultate deosebite in prevenirea si tratarea bolilor articulare ale coloanei vertebrale, ale membrelor inferioare, atat de origine reumatismala, cat si post-traumatica (dupa un accident, de exemplu), tulburari de statica a coloanei vertebrale (cifoza, scolioza, lordoza etc.).

 
WebMediaDesign Medicina www.CevaCeCauti.ro Creare site Director web
Medicina naturista - Doctor Liana Comsa - Masaj terapeutic - Analize de sange - Laserpunctura - Homeopatie - Iridodiagnostic - Kinetoterapie - Chiropractica - Terapie cu bioptron - Colorterapie - Aromoterapie Diagnostic computerizat SCIO - Acupunctura