Home > Servicii oferite > Homeopatie

  english version
Servicii oferite
Acupunctura bullet Diagnostic si tratament computerizat cu sistemul Quantum QXCI
 
Acupunctura bullet Iridodiagnostic cu
camera digitala
Acupunctura bullet Acupunctura
Acupunctura bullet Homeopatie
Acupunctura bullet Consultanta medicina generala
Acupunctura bullet Terapia florala Bach
Acupunctura bullet Mezoterapia durerii in boli reumatice
Acupunctura bullet Masaj terapeutic
Acupunctura bullet Terapie cu Bioptron
Acupunctura bullet Colorterapie
Acupunctura bullet Aromoterapie
Acupunctura bullet EKG
Acupunctura bullet Mezoterapia cosmetica cu remedii homeopate
Acupunctura bullet Tratamente complementare
Acupunctura bullet Laserpunctura
Acupunctura bullet Medicina europeana si traditionala chinezeasca

Homeopatie

Homeopatia este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratamentul bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului precum si cu prevenirea aparitiei afectiunilor la cei predispusi. Homeopatia poate fi aplicata atit curativ cit si profilactic, adica ea poate fi folosita atit in tratamentul bolilor cit si in in prevenirea lor. Ea abordeaza omul ca intreg, incercind sa trateze tinind cont de acest intreg si de evolutia sa dinamica.

Homeopatia incearca sa surprinda nu numai boala, ci si inclinatia spre boala. Vindecarea este conceputa in homeopatie ca o restaurare rapida, blanda si permanenta a sanatatii prin anihilarea bolii in toata extinderea sa.

Homeopatia trateaza afectiunile administrind un remediu homeopat, ca urmare a unei consultatii medicale homeopate.

Consultatia va tine cont de totalitatea simptomelor pe care le dezvolta un bolnav. Exista intotdeauna un remediu specific, care poate sa vindece intreg organismul si nu numai parti ale lui. Astfel, toata simptomatologia, fie fizica, fie psihica este integrata intr-o unitate care va avea ca rezultat administrarea unui remediu. Acesta va actiona asupra dezechilibrului care a creat intreaga simptomatologie. Tratamentul homeopatic este deci strict individualizat deoarece se urmareste tratarea bolnavului in complexitatea si evolutia sa si nu doar a afectiunii prezente. Pentru homeopatie nu exista boli, ci doar bolnavi, astfel incit se vor avea in vedere nu numai simptomele bolii ci si reactivitatea specifica, temperamentul, constitutia si ereditatea persoanei respective.

Avantajele homeopatiei
Homeopatia nu are efecte toxice, adverse, secundare. Folosind remedii anodine nu ne vom confrunta niciodata cu situatia in care ajung multe dintre noile medicamente, care dupa azi sint deosebit de utile, iar maine se descopera ca sint cancerigene, produc malformatii etc. Acest avantaj nu este deloc de neglijat daca ne gandim la numarul in crestere al maladiilor datorate medicametelor de sinteza, din care spicuim: alergiile, bolile autoimune, anemiile hemolitice, sau chiar decesele produse prin intoxicatii medicamentoase. In legatura cu acest ultim aspect, studiul condus de Boots Health Care a scos in evidenta faptul ca anual mor 120 de persoane datorita intoxicatiei cu paracetamol, iar 20 de persoane sint supuse transplantului de ficat datorita leziunilor hepatice produse de acest analgezic. Iata cate probleme poate crea prin supradozare inofensivul paracetamol, produs care este considerat drept verificat si sigur si caruia i se face reclama pe toate la care caile.

Reprezinta o varianta viabila de vindecare a bolilor cronice.

Realizeaza o preventie eficienta a dezvoltarii maladiilor cronice la cei cei predispusi (care au avut afectiuni cronice in familie ca: tuberculoza, cancer, diabet, cardiopatie ischemic). Tratamentul se poate aplica si cind pacientul se afla in atare aparenta de sanatate, chiar la copii. Homeopatia este capabila sa stabileasca o strategie terapeutica doar pe baza unor simptome subtile sau a unor simple caracteristici de temperament, aspect, preferinte alimentare, reactivitate la mediu, asa incit nu este necesra prezenta obligatorie a unei boli pentru a echilibra organismul.

 
 
WebMediaDesign Medicina www.CevaCeCauti.ro Creare site Director web
Medicina naturista - Doctor Liana Comsa - Masaj terapeutic - Analize de sange - Laserpunctura - Homeopatie - Iridodiagnostic - Kinetoterapie - Chiropractica - Terapie cu bioptron - Colorterapie - Aromoterapie Diagnostic computerizat SCIO - Acupunctura